Maanantaina oli ohjelmassa pentutarkastus Tammiston Evidensiassa (koska se oli ainoa paikka jossa oli silmäspesialti töissä tällä viikolla!). Anabel lähti avuksi sillä yksi Pihka + neljä pentua ei olisi kyllä minulta onnistunut. Pennut ovat jo niin hyviä autossa matkustajia että ne nukkuivat koko matkan n. 15 km. Joten ei haitannut että - kuten yleensä - lääkäri oli n. puoli tuntia myöhässä ja joudutiin odottelemaan vuoroamme. Pennut ja Pihka ottivat tosi relasti ja henkilökunta ihasteli kovasti pentuja. Yksi otti kuvan pennuista ja se löytyykin heidän fb-sivulta.

vastaanottoell.jpg

Näin rauhallista oli myös toimenpidehuoneessa. Pennut todetiin kaikki terveiksi ja pojilta tuntui ne tärkeä kulkuset (tai tässä tapauksessa pienenpienet herneet). Silmätutkimus kertoi että silmät ovat myös terveet joten tyytyväisiä ollaan. Pennut saivat myös mikrosirut, joiden laitossa tytöt vähän protestoivat mutta pojat ottivat sirun laiton coolisti.

Pentujen viikko on jälleen ollut varsin toiminnallinen sillä tiistaina lähdimme Oittaan ulkoilualueelle kuvauksiin. Aino Pikkusaari on ammattivalokuvaaja, jonka koirakuvia on mm. Koiramme lehdessä. Hän pyysi pikkukakkosia malliksi ja koska ajattelin että se on ihan kiva kokemus itselle ja pennuille ja sitä paitsi hauska jatkaa perinnettä (Pihkahan on ollut 10-viikkoisena Lehtikuvan kuvauksissa), niin sinne siis lähdettiin. Jälleen Anabel lähti auttamaan, hänestä on tullut aika pro dog sitteri! Kuvauspaikka oli järven rannalla hietikolla ja sää täydellisen aurinkoinen. Pennut tutkivat vettä innoissaan ja Spyro, pieni riiviö onnistui uittamaan kaikki muut. Spyro todella pieni ja pippurinen!  Hyvä oli että meitä oli useampi auttamassa kuvaajaa, sillä hän makasi maassa, joka tietysti kiinnosti koiria kovasti. Ja vilkkaita epeleitä piti muutenkin siirrellä kameran eteen vähän väliä.  Alla Anabelin ottama kuva kuvaustilanteesta kun pennut tutkivat Ainoa.

 

aino_pennut2.jpg

Pennut ottivat tämänkin kokemuksen iloisesti vastaan ja nukkuivat hyvin autossa paluumatkalla.
Illalla saimme vielä vieraaksi Sarin ja Markan ja Markan uuden Jose pennun, joka oli vain pari viikkoa pikkukakkosia vanhempi. Pennut peuhasivat agilitykentällä ja erityisesti Tuuli juoksutti Josea. Piko sai isoista koirista hengailla mukana ja vanha herra tuntui olevan hieman hämmentynyt tästä uudesta "tulokkaasta". Sitä piti haistella monta kertaa..
Ja jälleen saatiin hienoja valokuvia kun Markka kuvasi pentusia.

pikkislelu.JPGtaika_160517.JPG

piko_jose.JPGtuuli_putki.JPG

Seuraavana yö meni kerrankin niin että pennut heräsivät vain kerran pikaiselle maitotankkaukselle..
Keskiviikkona otettiin sitten rauhallisesti ja pennut nukkuivat aika paljon. Itse kävin päivällä Anabelin kanssa testamaassa EGG ravintola Kanavanrannassa. EGG on nimensä mukainen vain munaruokia tekevä pikaruoka paikka, munakkaita, salaatteja, toasteja. Ja jälkkärinä pavlova ja jäätelöä.  Tässä kuva mun kasvismunakkaasta.

egg_annokset.jpg  Hyvää oli, myös jälkkäriksi syöty Raparperi pavlova.

Illalla laitettiin porukalla kuntoon lammaslaitumen aitaa, sunnuntaina olisi tarkoitus vielä tehdä uusiksi pieni pyöröaitaus ja toivottavasti viikon kuluttua lampaat saapuvat. Niitty on nyt alkanut vauhdilla vihertää kun on vähän saatu sadettakin.  Jee! Kohta päästään Pihkan kanssa tosi hommiin!